Oare cati dintre vanzatori s-au pus in situatia in care ei ar fi cumparatori in momentul unei tranzactii? Foarte putini tind sa cred.

Un caz real insa suna cam asa: un vanzator se hotaraste sa scoata la vanzare cateva proprietati din diverse zone ale orasului si starneste interesul unui cumparator strain de Cluj.  Se aseaza la masa, pretul nu pare a fi o problema insa celelate conditii nu pot fi indeplinite datorita incruntarii vanzatorului care ridica tonul amenintand in stanga si dreapta  pe strainii care vor sa faca profituri pe spinarea localnicilor. Asta pentru ca posibililul cumparator nu se inscrie in tiparul strainilor numai buni de fraierit si luat banii cu toptanul.

Acelasi vanzator insa doreste sa achizitioneze proprietati mult mai centrale si mai bune la jumatate din pretul pe care-l cere pentru ce detine. Ciudata schimbare de pretentii in momentul trecerii de la statutul de vanzator la cel de cumparator. Ceea ce nu pricep cei din tagma lui este insa ca primul val…cel de dupa revolutie si din ultimii ani….a fost usor de prins, iar acum vine noul val pentru care trebuie sa se adapteze. Fraieri vor mai exista mereu insa de data aceasta, se afla de cealalta parte a baricadei.

Ce se mai cauta in momentul de fata pe piata? Cine cumpara?

Foarte putini pe rezidential, iar segmentul investitional este reprezentat de achizitia unor locatii centrale si aducatoare de venit cu yield-uri de minim 12%.    Piata este a cumparatorului….

Reclame