Despre ultima inovatie in materie de imobiliare a guvernantilor nu pot spune decat ca m-a socat si ca sper sa fie doar o poanta de 1 aprilie. Era de prevazut faptul ca imobiliarii implicati mai mult sau mai putin direct in politic vor face „lobby” pentru a marca un exit profitabil din afaceri insa  gluma se ingroasa.

Cum este posibil ca toate afacerile mici si mijlocii sa fie stranse cu usa prin tot felul de metode in perioada aceasta, iar bancilor sa le fie asigurat riscul in proportie de 80%…….de fapt este asigurat 100% pentru ca nu va fi greu sa vinzi un apartament la o valoare infima pentru a-ti asigura pierderea de 20%.

Pe langa faptul ca bancile nu platesc TVA, ca acorda cu titlu de imprumuturi bani care de fapt nu exista , ca marcheaza profituri imense in RO, li se mai si garanteaza de catre stat (de catre NOI) orice risc. Putem fi asa de idioti incat sa acceptam ca bancherii sa marcheze profitui pe spinarea noastra cu garantia noastra. Hmmm! Se pare ca prostia nu are limite.

Eu unul ma declar total impotriva. Despre implicatiile adoptarii unei asemenea decizii asupra  constructorilor, bancilor, cumparatorilor s-a vorbit si comentat deja foart mult insa logica e cat se poate de simpla:  sa garantam profiturile bancilor din banii nostri. Sincer, nu am mai auzit nicaieri in lume despre o afacere atat de profitabila si fara riscuri sau batai de cap.

Miliardul de euro disponibil ar putea fi mult mai bine folosit pentru subventionarea/garantarea activitatilor de productie din agricultura si alte sectoare aflate la pamant.

Sper ca si altii sa ia atitudine  si ca spiritul civic inca exista.

Reclame