Asa cum v-am obisnuit voi continua previziunile pe termen scurt pentru ca cele pe termen mediu  sau lung ar putea baga in depresie pe unii.

Caderea de preturi….avalansa continua si asta se poate vedea cel mai usor la pretul chiriilor, segment pe care anumiti „specialisti” anuntau cresteri ca urmare a incetinirii vanzarilor. Ce sa-i facem si cu logica asta. Daca vreti un ex. aflati ca un ap de 4 camere de peste 100 mp din A. Muresanu in bloc nou se inchiriaza cu 350 euro/luna, iar preturi de peste 300 euro pentru un doua camere se platesc doar in cazuri speciale. Se poarta renegocirile ca sa fiu mai clar si nu doar pentru persoane fizice ci mai ales pentru firme.

In privinta scaderii preturilor la apartamentele noi, pe masura ce timpul trece dezvoltatorii vor ajunge sa constientizeze ca preturile de acum un an sau doi „au fost odata” si vor vinde si cu profituri mai mici sau in pierdere daca au rate de platit. Pe de alta parte s-au sistat toate marile proiecte de care vuiau ziarele si in special Ziua de Cluj. Daca se adevereau probabil acum am fi locuit intr-o super capitala futurista insa pasarea malai viseaza. Fundul gropii sau bottom-ul se apropie asadar insa asta nu inseamana ca preturile vor ramane acolo o luna si apoi vor urca din nou. Na..na.  Este posibila o stagnare mai indelungata decat ne-am astepta asadar cei ce aveati de gand sa va luati o casa nu trebuia sa asteptati neaparat ordinul specialistilor de a cumpara pentru ac ne trece viata pana una alta, iar a avea o casa nu cred ca este singurul nostru scop in viata. Personal voi achizitiona luna aceasta desi pretul nu este nici pe departe un chilipir insa nu am nevoie sa pun mana pe cea mai tare oferta ca sa ma simt implinit.

Succes si voua

Reclame